середу, 8 квітня 2020 р.


Використання Google Classroom,  Google Apps та інтерактивних онлайн засобів у навчальному процесі
Використання хмарних сервісів для впровадження змішаного навчання не лише організовує самостійну роботу учнів, а й сприяє підвищенню мотивації до навчання та кращому засвоєнню навчального матеріалу, робить процес навчання цікавішим та більш адаптованим для школярів. Сьогодні існує дуже багато сервісів та інструментів Google, головне навчити школярів їх правильно і результативно використовувати не лише в по всякденному житті, а й у навчанні.
Наведемо декілька прикладів інструментів Google, які можна використавувати як самостійно, так і створюючи завдання у Google Classroom:
-         Запитання та відповіді» (раніше Google Answers) — сервіс для колективного надання відповідей на виникаючі питання.
-         Google ArtProject — інтерактивнопредставлені популярні музеї світу.
-         Google Docs — веборієнтований застосунок для роботи з документами, що допускає спільне використання документа.
-         Google Drive  — вміст мережі, впорядковані за тематичними категоріями.
-         Google Docs – сервіс для стівореннята редагування документів.
-         Google Maps— набір карт, побудованих на основі безкоштовного картографічного сервісу.
-         Google Keep — сервіс для зберігання нотаток.
Використовуючи даний сервіс, вчитель виступає тьютором для своїх учнів. Структура навчального матеріалу містить: пояснення (лекції, відео-лекції), виконання практичних робіт, створення групових чи індивідуальних проектів,  тести з метою навчального оцінювання чи контролю. Для початку учень, а також і вчитель повинні мати обліковий запис Google . Також учні всього класу разом з учителем можуть створити коло учасників курсу в мережі Google+.
Як створити клас? У класі учитель створює тему, яку наповнює завданнями, відповідно до мети та очікуваних результатів. Налаштування класу. Для кожного класу створюється свій ключ доступу, який учні та інші вчителі використовують для приєднання до навчального курсу. Або вчитель може розіслати запрошення до свого навчального курсу використовуючи розсилку групі учнів на пошту кожного учня і вони відкриваючи отриманий лист натискають кнопку «Приєднатися» і автоматично є учасниками класу.
Інтеграція з Google Диском. Коли вчитель використовує Google Classroom, папка «Клас» автоматично створюється на його робочому Google Диску. Для студентів також створюється папка «Клас» з вкладеними папками для кожного класу, до якого вони приєднуються.
Різноманітні можливості для створення та розповсюдження завдань. Всі записи в Класі відображаються як у блозі, стрічкою. Вчитель отримує можливість використовувати в Класі дописи 4-х типів: «Створити оголошення», «Створити завдання», «Створити запитання» та «Використати наявний допис». Допис «Створити запитання» призначений для створення запитання з короткою відповіддю або запитання, що має варіанти відповіді. Допис «Створити завдання» призначений для створення індивідуальних завдань. Допис «Використати наявний допис» дає можливість вчителю використати завдання чи запитання створене в іншому класі (в своєму чи тому до якого він має доступ). Всі чотири типи дописів дають можливість використовувати посилання на файли будь-якого виду з Google-диска, зовнішнє посилання та посилання на відео з YouTude. Таким чином, забезпечені умови для доступу учнів до навчального матеріалу (презентації, лекції, демонстрації, інтерактивні завдання, тестування, додаткова література та відео-уроки).
 Кожне завдання містить інструкцію, термін виконання, оцінювання. Створюючи завдання вчитель може прикріплювати також посилання на такі он-лайн інструменти, як:
-         Padlet.com – спільна універсальна дошка, призначена для обміну ідеями, матеріалами за допомогою стікерів, у яких можна писати текст, додавати фото і відео, посилання. Доступ з будь-якого пристрою.
-         Quizlet – самий простий спосіб засвоювати новий матеріал тазакріплювати вичений цікаво, мотиваційно.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Засідання Творчої групи вчителів-новаторів англійської мови

 <a target="_blank" href="https://calendar.google.com/event?action=TEMPLATE&amp;tmeid=ZzJiYjJibDRyYm45anJvYXA2MTUycTZk...